Suomen on vallannut rokotuskiihko ja rokotushaittadenialismi. Rokotuskiihkoiset ovat ”järkeviä aikuisia”, jotka "kantavat vastuuta kanssaihmisistään ja koko yhteiskunnan hyvinvoinnista". Rokotuskiihkoiset pitävät moraalisena oikeutenaan pyrkiä 100% rokotuskattavuuteen periaatteella tarkoitus pyhittää keinot. Koska he toimivat hyvän asian puolesta, heillä on moraalinen oikeus mm. valehdella.

Yleisin valhe, jota koronakiihkoiset levittävät estottomasti, on ”rokottamattomien pandemia”. Katsotaanpa miltä tilanne näyttää tosiasioiden valossa.

Koronarokotukset aloitettiin Suomessa 27.12.2020. Toista annosta alettiin jakaa touko-kesäkuussa niin, että 2.6.2021 mennessä toisen rokoteannoksen oli saanut 10% suomalaisista. Jos rokotteet hillitsisivät viruksen leviämistä, niin rokotusten alkamisen ja etenemisen pitäisi kaiken järjen mukaan näkyä koronatilastoissa.

Koronatapaukset%20p%C3%A4iv%C3%A4kohtais

Mutta kun katsotaan THL:n tilastoa varmistetuista koronatapauksista huomataan, että molempien rokotusten aloittamisen jälkeen koronatapaukset ovat lähteneet nousuun. Tämän valossa on selvää ainakin se, että koronarokotukset eivät hillitse viruksen leviämistä, vaan päin vastoin jopa kiihdyttävät sitä! Samasta asiasta todistaa tapaus Cornwallista, Broadmasters-festivaalilta, jossa lähes 5000 osallistujaa, eli noin 10% kävijöistä sai tartunnan, vaikka kaikilta oli vaadittu koronapassi. Almost 5,000 Covid cases linked to Cornish music and surf festival | Cornwall | The Guardian.

Tätä kirjoitettaessa koronatapausten lukumäärä Suomessa on ennätyskorkea siitä huolimatta, että noin 70% väestöstä on täysin rokotettu. Missään päin maailmaa ei ole viitteitä siitä, että rokotuskattavuuden ja koronataudin ilmenemisen välillä olisi käänteinen korrelaatio. Päinvastoin näyttäisi olevan niin, että korrelaatio on pikemminkin suora – mitä enemmän rokotettuja, sitä enemmän tartuntoja (esim. Israel). Pandemia ei tietenkään johdu rokotuksista, mutta evidenssi tukee sitä oletusta, että rokotukset ovat KIIHDYTTÄNEET viruksen leviämistä. 

Mistä pandemian yhteiskunnalle aiheuttamat kustannukset koostuvat? On arvioitu, että yhden tautitapauksen jäljityksestä koituu jopa 1200 euron kustannukset (STM arvioi Suomen koronakulut pahasti pieleen (iltalehti.fi)). Kun Suomessa on tähän mennessä todettu noin 150 000 tautitapausta, on yhteiskunnalle jäljityksistä koitunut kustannus saattanut olla jopa 150 000 000 euroa.

Tämä ei tietenkään ole pandemian kokonaiskustannus. Itse testaus on vaatinut valtaisan määrän testipisteiden pystyttämistä ja terveydenhoitoalan henkilöstön siirtämistä niihin varsinaisista tehtävistään. Testaushenkilöstöä raja-asemille on haalittu myös ulkomailta. Iltalehti arvioi, että ”Suomen koronatestaus maksaa veronmaksajille 45 000 euroa JOKA TUNTI” (Suomen koronatestaus maksaa veronmaksajille 45 000 euroa joka tunti - Kotimaa - Ilta-Sanomat (is.fi)). Tämä tarkoittaa yli miljoonaa euroa vuorokaudessa.

Tehohoidon hinta on noin 3300 euroa vuorokaudessa, ja erikoissairaanhoidon hinta noin 2000 euroa. Kun tällä hetkellä Suomessa on erikoissairaanhoidossa ja teho-osastoilla 130 koronapotilasta, on kokonaiskustannus yhteiskunnalle vuorokaudessa noin 325 000 euroa, eli vajaa kolmasosa testauksen kustannuksista. Näin ollen on selvää, että merkittävimmät kustannukset yhteiskunnalle syntyvät nimenomaan testaamisesta ja jäljittämisestä, ei sairaalahoidosta.

Vaikka syyskuun puolenvälin jälkeen kaikkia kahdesti rokotettuja oireisia ei ole enää testattu (mutta kaikki halukkaat ovat päässeet testiin), voi hyvällä syyllä olettaa, että tartuntojen tämänhetkisestä ennätysmäärästä valtaosa on yhä rokotetuilla. Kuten todettiin, suurin osa syntyvistä kustannuksista johtuu testauksista ja jäljityksistä, ja suuri testaus- ja jäljitystarve taas johtuu siitä, että virusta on liikkeellä entistä enemmän. Tämä taas johtuu rokotuksista. Näin ollen on täysin virheellistä ja jopa valheellista väittää, että menossa olisi "rokottamattomien pandemia". 

Julkisuudessa on esiintynyt myös väitteitä, että uusista testatuista koronatapauksista valtaosa olisi rokottamattomilla. Mutta niin kauan, kun tilastoja tartunnansaaneiden rokottamattomuudesta/saaduista rokotuksista ei julkisteta, tämä on tyhjää sanhelinää, jota todennäköisyydet eivät tue. 

Saadakseen pontta ”rokottamattomien pandemialle” rokotehaittadenialistit hokevat, että ”rokottamattomat täyttävät teho-osastot”. Kuitenkaan sen paremmin THL kuin yksikään sairaanhoitopiiri ei esitä tilastoja, jotka tukisivat tätä. Tällä hetkellä HUS on ainoa taho Suomessa, joka esittää edes jonkinlaisia tietoja tästä, mutta sekin – ilmeisen tarkoitushakuisesti – siinä muodossa, ettei tietoja pysty vertaamaan THL:n yleisiin tilastotietoihin. Lisäksi HUS laskee rokottamattomiksi kaikki, joiden ensimmäisestä rokoteannoksesta on kulunut vähemmän kuin kolme viikkoa, mikä on erikoista siinä mielessä, että kaikissa muissa yhteyksissä henkilö katsotaan rokotetuksi, kun rokotuksen saamisesta on kulunut viikko tai kaksi viikkoa. Näiden ”rokottamattomien” joukossa voi aivan hyvin olla henkilöitä, joilla on koronavirustartunta, mutta jotka ovat päätyneet sairaalaan rokotuksen aiheuttamien haittavaikutusten takia. Miksei HUS reilusti julkista tietoa siitä, mikä osuus sairaalaan päätyneistä on täysin rokottamattomia? Valistunut arvaukseni on, että tilasto ei tällöin tukisi rokotekiihkoisten väitteitä "rokottamattomien pandemiasta".

Itse asiassa rokotekiihkoisten törkeimmät valheet liittyvät juuri ”teho-osastojen täyttymiseen rokottamattomilla”. Etumaisena soihdunkantajana toimii media. Turun Sanomat julisti 12.10. ”Koronapotilaat kuormittavat Tyksiä. Olemme tällä hetkellä ikään kuin rokottamattomien panttivankeina” (Koronapotilaat kuormittavat Tyksiä – "Olemme tällä hetkellä ikään kuin rokottamattomien panttivankeina" (ls24.fi)).

Helsingin Sanomat jatkoi valehtelua samasta aiheesta. 20.10 se ”vieraili Turun kuormittuneella teho-osastolla” ja julkaisi artikkelin, jossa kerrottiin mm. että ”Tehohoidossa olevista ylivoimaisesti suurin osa on rokottamattomia, mikä turhauttaa henkilökuntaa” (HS vieraili Turun kuormittuneella teho-osastolla – lääkärin mukaan tehohoidossa olleen potilaan rokotekriittisyys vaimenee, kun puhekyky vihdoin palaa - Kotimaa | HS.fi). Mutta jo seuraavana päivänä Varsinais-Suomen johtava ylilääkäri Mikko Pietilä kertoi Svenska Ylelle, että tilanne ei ole niin huono, kuin mihin lehtien kirjoitukset viittaavat (Chefsöverläkare om pandemiläget i Egentliga Finland: "Läget är inte lika dåligt som kvällsnyheterna kanske antyder" – Åboland – svenska.yle.fi). 

Pietilän (ilmeisesti oma-aloitteinen) ulostulo kertoo sen, että terveydenhuollossa on myös korkean moraalin omaavia asiantuntijoita, jotka eivät voi olla hiljaa, kun näkevät, että asioita vääristellään ja liioitellaan. Samasta kertoo myös Ylen A-talk 21.10. (A-Talk: Tekevätkö koronarajoitukset paluun? | A-studio | TV | Areena | yle.fi). Siinä HUS:n johtajaylilääkäri Jari Petäjä kertoo, että HUS on itse asettanut koronapotilaiden tehohoidolle kriittisen rajan 15 henkeä. Tätä rajaa ei vielä ole ylitetty, eikä yhtään kiireellistä leikkausta ole tarvinnut siirtää. Petäjän mukaan ei-kiireellisten leikkausten järjestely ja siirtäminen ovat osa sairaalan rutiineja.

Edellä mainittujen, tapahtumien ytimessä olevien asiantuntijoiden lausunnoista huolimatta Svenska Ylellä oli kanttia kirjoittaa 20.10., että ex-ministeri ”Ulla-Maj Wideroosin sydänleikkaus peruutettiin viime tipassa, koska rokottamattomat koronapotilaat veivät hänen paikkansa teholla” (Ulla-Maj Wideroos hjärtoperation inhiberades i sista stund eftersom ovaccinerade covidpatienter tog hennes plats på intensiven – Åboland – svenska.yle.fi). Uutinen pohjautui Vasabladetin artikkeliin, jota sekä Svenska Yle, Iltasanomat että Kokoomuksen Verkkouutiset.fi estottomasti lainasivat. Kun luki artikkelin ja alkuperäisen Vasabladetin jutun sai tietää, että eläkkeellä olevan Ulla-Maj Wideroosin sydänvika oli todettu KESÄKUUSSA, ja lisäksi leikkausta ei ollut peruutettu, vaan se oli siirretty YHDELLÄ PÄIVÄLLÄ eteenpäin. Lisäksi voi hyvällä syyllä epäillä onko TYKSin henkilökunta todella sanonut potilaalle syyksi leikkauksen siirrolle rokottamattomat koronapotilaat (olen lähettänyt sinne kyselyn asiasta). Joka tapauksessa sekä Wideroos että kaikki mainitsemani mediat syyllistyvät tässä kiihottamisrikokseen. 

Yllä oleva esimerkki osoittaa, miten rokotekiihkoisten hyvä veli- järjestelmä toimii. Ensin rokotekiihkoinen Wideroos ottaa yhteyttä Vasabladetiin ja valehtelee tapahtuneesta, sen jälkeen peräti kolme muuta mediaa täysin kritiikittömästi nielevät jutun, sekä paisuttelevat ja vääristelevät asiaa omissa papukaija-artikkeleissaan. 

Juuri tätä kirjoittaessa julkisuuteen pullahti tähän mennessä törkein koronavalhe. Yle uutisoi, että rokottamaton hoitaja aiheutti koronakuoleman Eurajoella (Ylen tiedot: Rokottamattoman hoitajan levittämä koronatartunta johti kuolemaan Eurajoella – ylilääkäri haluaa rokotepakon hoitajille | Yle Uutiset | yle.fi) Väite on järkyttävä, ja päivänselvästi valetta, mutta sekös Yleä kiinnostaisi. Ilta-Sanomilla oli hieman korkeampi moraali, koska se oli sentään yrittänyt saada väitteelle vahvistuksen. Huolimatta siitä, että Keski-Satakunnan soten johtava ylilääkäri EI VAHVISTANUT TIETOA, Ilta-Sanomat katsoi asiakseen otsikoida uutisen ”Yle: Rokottamaton hoitaja aiheutti koronakuoleman Eurajoella”. Mielestäni molemmat mediat syyllistyivät rikokseen. 

Koronakiihkoilijoiden mielestä ei näköjään enää riitä se, että rokottamattomia syyllistetään itsekkyydestä, sairaalapaikkojen riistämisestä muilta ihmisiltä ja yhteiskunnan varojen tahallisesta tuhlaamisesta: nyt heistä halutaan tehdä jopa murhaajia. (Muuten, eikö nyt sitten olisi syytä selvittää ja julkistaa kaikkien 1039 koronaan kuolleiden "murhaajat")

Entäpä sitten THL:n Salmisen & kumppaneiden kukkanen ”Kaikki sairastuvat koronaan ennemmin tai myöhemmin”? (https://demokraatti.fi/ennemmin-tai-myohemmin-sairastut-ihan-varmasti-thln-salminen-varoittaa-aikuisia-rokottamattomia/). Käytetään tämän väitteen arviointiin menetelmää, jota THL itsekin on suosinut antaessaan tulevaisuutta koskevia korona-arvioita. Menetelmän nimi on Kynä, paperi ja viivoitin. Siinä lasketaan suoraviivaisesti miltä tulevaisuus näyttää, jos todellisuus kehittyy lineaarisesti nykytrendin mukaan ilman, että mikään toimenpide tai esim. innovaatio vaikuttaa asioiden kulkuun.

Suomessa on 1,5 vuoden aikana 150 000 ihmistä todetusti sairastunut koronaan. Eli satatuhatta ihmistä vuodessa. Tästä on helppo laskea, että 5,5 miljoonan ihmisen sairastumiseen kuluu 55 vuotta. Kaikki ehkä teoreettisesti sairastuvat, mutta eivät siinä ajassa kuin THL väittää, ja moni ehtii kuolla ennen sitä. Kyseessä on taas koronakiihkoilijoiden lanseeraama valheellinen fraasi, jota toistellaan papukaijan tavoin ja toivotaan, että sillä on tarvittava manipulatiivinen vaikutus.

Rokotekiihkoisten leiriin on rekrytoitu monia yhteiskunnallisia vaikuttajia ja johtohenkilöitä. Valehtelijoihin on liittynyt jopa presidentti Sauli Niinistö. Niinistö joutui karanteeniin korona-altistuksen takia. Karanteenin jälkeen, kun todettiin, että presidentti ei ollut saanut tartuntaa, hän kommentoi asiaa tviitissä: ”Kyllä rokotus suojaa; kolmatta odottelen”(Presidentti Niinistöllä ei koronavirusta, ilmoittaa palaavansa normaalirytmiin (msn.com)). Niinistö on älykäs mies, hän tietää kyllä, että rokotus nimenomaan EI SUOJAA tartunnalta, mutta hän haluaa viestittää kuuluvansa siihen tolkun ihmisten klaaniin, joka rokoteasiassa katsoo oikeudekseen muunnella totuutta hyvän asian puolesta periaatteella Kun asiaa riittävän monta kertaa hoetaan, valhekin muuttuu todeksi.

Entä sitten rokotuskattavuus? Perinteisten rokotusten aikaan sääntönä oli, että 70% rokotuskattavuus riittää saamaan aikaan ns. laumasuojan, mikä tarkoittaa sitä, että kun riittävä määrä ihmisiä on rokotettu, muut ovat suojassa, koska virus ei pääse enää leviämään. Alusta asti on tiedetty, että tämä vanha totuus ei päde koronarokotukseen, koska ei estä tartuntaa eikä taudin levittämistä, vaan ainoastaan antaa suojaa vakavaa tautimuunnosta vastaan.

Nyt sitten, kun todettiin, että koronavirus jatkaa leviämistään yhä kiihtyvämmällä vauhdilla rokotusten alettua, eikä 70% rokotekattavuudella näyttänyt olevan mitään vaikutusta siihen, asetettiin tavoitteeksi 80%. Tätä hatusta revittyä lukua on nyt hoettu väsymyksiin asti, vaikka asiantuntijat myöntävät, että sekään ei todennäköisesti tule riittämään. Koko keskustelu rokotekattavuudesta on valheellista, koska ei ole olemassa mitään prosenttia, jonka jälkeen meillä olisi laumasuoja. Vaikka 100% ihmisistä olisi rokotettu, virus jatkaa leviämistään ja tuottaa yhä uusia mutaatioita, joilta suojautumiseksi on otettava aina vain lisää rokotuksia. Puhe ”riittävästä rokotekattavuudesta” on siis valetta.

Kokonaan oma valehtelun lajinsa ovat rokotepassiin liittyvät hokemat. Meille on kerrottu, että rokotepassia tarvitaan pandemian saamiseksi hallintaan. Mutta tämä on tietysti vale. Nyt jopa ravintoloitsijat ovat tajunneet, että koronapassilla ei ole mitään tekemistä pandemian hallinnan kanssa, vaan se on kiristyskeino, jolla ajetaan nuoriso piikille. Vai uskooko joku oikeasti, että koronavirus tuntee kellon, ja tietää, että tartuttaa saa vasta kello 12 jälkeen?

Vielä on yksi, jopa hieman huvittava koronavalehtelun laji: netissä kiertävät tarinat. Näissä tarinoissa "sankari" on yleensä tuttavan tuttava. Hän on tyypillisesti 40-vuotias perusterve neljän lapsen isä. Mutta niin vain kävi, että hän sairastui koronaan, joutui sairaalaan ja kuoli. Neljä lasta jäi isättömäksi. Näitä tarinoita jakavat jopa akateemiset hyvät ihmiset, joita ei yhtään häiritse se, että heidän mainitsemanaan aikana Suomessa ei tilastojen valossa ole kuollut yhtään 40-vuotiasta. Mutta valitettavasti on silti joitain ihmisiä, joille nämä tarinat menevät läpi. 

Summa summarum, meille valehdellaan koronasta päivittäin suut ja silmät täyteen. Tavoite on selvästi se, että kaikki ihmiset rokotetaan, joka suosiolla tai sitten pakolla, ja tähän tavoitteeseen pääsemiseksi kaikki keinot ovat sallittuja. Mikä se lopullinen tavoite sitten onkaan, joka häämöttää kaiken taustalla, sitä voi vain arvuutella.