On yleisesti toisteltu hokema, että Suomi tarvitsee maahanmuuttoa. Mutta tarvitseeko, ja jos, niin millaista?

Maallemme on monin tavoin hyväksi, että tänne muuttaa ulkomailta ihmisiä opiskelemaan tai tekemään työtä, samalla tavalla kuin Suomesta muutetaan ja on aina muutettu ulkomaille. Eri taustoista tulevat ihmiset rikastuttavat sekä Suomen elinkeinoelämää että kulttuurielämää.

Sen sijaan Suomi ei tarvitse massamaahanmuuttoa. Yhteiskuntamme ei yksinkertaisesti kestä sitä sen paremmin taloudellisesti kuin sosiaalisestikaan. Vetoaminen huoltosuhteeseen on ei kelpaa perusteluksi. Ajatus siitä, että nuoria veronmaksajia aina pitäisi olla enemmän kuin eläkeläisiä ja muita "elätettäviä" perustuu siiihen julkilausumattomaan edellytykseen, että Suomen väkiluvun pitää aina kasvaa. Se taas on täysin kestämätön ajatus, erityisesti ekologisesti.  Kasvavasta eläkeläisjoukosta huolehtiminen on hoidettava muulla tavalla, jakamalla hyvinvointia. Niiden mekanismien suunnitteleminen, joilla vaurauden jakaminen voisi tapahtua oikeudenmukaisesti, on nyt tärkeämpää kuin turvapaikkaturismin ympärillä pyörivä näennäishumanismi. Ne valtavat rahalliset ja muut panostukset, joita valtio tällä hetkellä suoltaa pakolaisruletin ylläpitoon, pitäisi suunnata yhteiskuntamme kannalta järkevämpään toimintaan.

Se, mitä Suomi kaikkein vähiten tarvitsee, on juuri turvapaikkaturismi. Se on saatava loppumaan tavalla tai toisella.

"Oikeat" pakolaiset (tässä muuten huomaa, miten sanojen sisältö muuttuu: sanaa "pakolainen" ei enää voi käyttää selittämättä mitä tarkoittaa) ovat luku sinänsä. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että Suomi ei tarvitse pakolaisia, mutta pakolaiset tarvitsevat Suomea. Tämän toteaa mm. tutkimalla työllistymistilastoja.