Mietitäänpä huvin vuoksi, paljonko Al-Hol-farssi on tullut Suomelle maksamaan.

Nykyisen hallituksen keskipalkka on noin 15.000 euroa. Se tekee päivää kohti 750 euroa. Oletetaan, että Al-hol on työllistänyt suomalaisministereitä 40 työpäivän verran (tämä on tietysti aivan hatusta vedetty laskelma, mutta lasken nyt joka tapauksessa). Tämä tekee sivukuluineen ( 30%)  39000 euroa. Lisäksi, kuten tiedämme, myös useat korkeat virkamiehet ovat osallistuneet operaatioon. Arvioidaan, että heidän työmääränsä on ollut 20 työpäivää a´ 500 euroa, yhteensä sivukuluineen noin 13000 euroa. Ylen toimittajat ovat olleet aktiivisia ja jopa vierailleet leirillä. Arvioidaan, että heidän työaikansa ja matkansa ovat tulleet maksamaan yhteensä 6000 euroa. Yksi charterlento maksaa netistä löytyvien (epätarkkojen) arvioiden mukaan 100000 euroa. Tässä vaiheessa ollaan noin 158000 eurossa. Todellisuudessa työaikaa on voinut mennä paljon enemmän, koska operaatiota oli valmisteltu salassa, kenties paljon useamman ihmisen voimin, jo pitkään ennen kuin se vuosi julkisuuteen. 

Toisaalta Suomessa on suuri joukko pienituloisia ihmisiä, joiden bruttopalkka on 25000 euroa vuodessa. Tämä tarkoittaa noin 2100 euron suuruista kuukausipalkkaa. Tällaisesta palkasta maksetaan noin 16% veroa, mikä tarkoittaa 4000 euroa vuodessa. Yksinkertaisella laskutoimituksella selviää, että tarvitaan lähes 40 henkilön yhden kokonaisen vuoden aikana maksamat verot kattamaat hallituksen Al-Hol-heilastelu. Toisaalta voi asian nähdä myös niin, että 40 pienituloista ihmistä on kukin työskennellyt lähes kaksi kuukautta ilmaiseksi (16% vuosittaisista työpäivistä) rahoittaakseen Al-Hol-sekoilun. 

Al-Hol on tyyppiesimerkki hallituksen aktiviteetista, jolla ei ole mitään tekemistä suomalaisten hyvinvoinnin kanssa - paitsi ehkä negatiivisessa mielessä - ja joka siis kaiken kaikkiaan on ollut täydellisen turha, sekopäinen farssi. Siinä ei ole todellisena motiivina ollut sen enempää lasten etu kuin kansainväliset velvoitteet, ainoana moottorina on toiminut Marinin ja kumppanien maaninen kulissien kiillottamisvimma ja humanitäärinen megalomania - ainoa asia, josta he tuntuvat välittävän on se, mitä muut Suomesta ajattelevat. 

Se, että täysin turhaan pelleilyyn kulutetaan viikkotolkulla kovapalkkaisten ministereiden ja virkamiesten työaikaa, on mitä räikein tapa osoittaa, miten vähän arvoa hallitus antaa tavallisen, pienituloisen kansalaisen työpanokselle, tai miten välinpitämättömästi se panee haisemaan yhteistä omaisuutta, joka pitäisi käyttää suomalaisten hyvinvointiin. Voiko hallitus enää selvemmin osoittaa, miten se halveksii tavallista veronmaksajaa? Miten kukaan muu, kuin suhteelllisuudentajunsa täydellisesti menettäneet narsistit voivat toimia tällä tavalla, kun kysymys on yhteisten asioiden (varsinkin raha-asioiden) hoitamisesta? Voiko tavallinen ihminen tehdä tästä muuta kuin yhden johtopäätöksen: sen, että pyrkii kaikin keinoin välttämään verojen maksamista. Ja tietenkin toivoa, että tähän maahan vielä joskus saadaan täysjärkinen hallitus.