https://keskustelu.suomi24.fi/t/12403435/ei-homous-ole-synnynnaista

Laitan tähän linkin hyvään puheenvuoroon aiheesta homoseksuaalisuuden kulttuurisidonnaisuus. Asian pitäisi olla itsestään selvää kaikille, jotka ymmärtävät jotain biologiasta (itse opiskelin biologiaa Turun yliopistossa 80-luvulla). Tämän toteamiseksi ei siis tarvita raamattua eikä Jumalaa.

Homoseksuaalisuuden kulttuurisidonnaisuuden luonteen ymmärtämiseksi riittää, kun on selvillä antiikin kulttuurista: siellä oli tavallista, että vapaat miehet pitivät nuoria poikia rakastajinaan. Tätä kutsutaan pederastiaksi. Ei kai kukaan tosissaan kuvittele, että antiikin aikana miehillä oli tämä ominaisuus geeneissään?

Kun ymmärtää homoseksuaalisuuden kulttuurisidonnaisen luonteen, ymmärtää myös sen, että kun homoseksuaalisuutta mainostetaan ja siitä levitetään positiivista kuvaa nuorille (esim. koko kansan kiva kiva pride) niin homoseksuaalien määrä kasvaa. No mitä väliä tällä sitten on? Arvoliberaalien mielestä ei tietenkään mitään väliä (ks artikkelini arvoliberalismista). Minun mielestäni sillä kuitenkin on väliä.

Ihminen on kaksineuvoinen nisäkäs. Kahden sukupuolen olemassaolo ja siihen perustuva suvunjatkaminen on ollut keskeistä ihmisen (ja kaikkien muidenkin kaksineuvoisten eläinten) kehityksessä. Homoseksuaalisuus on poikkeavuus. Se, että homoseksuaalisuutta on ollut aina, ei ole peruste sille että yhteiskunnan pitäisi erityisesti alkaa suosia sitä. Yritykset selittää homoseksuaalisuutta siten, että sillä täytyy olla jokin tarkoitus evoluution näkökulmasta, ovat kehäpäätelmiä. Samaten yritykset selittää homoseksuaalisuuden "normaaliutta" sillä, että eläinten paristakin tavataan sitä, ovat lähinnä surkuhupaisia. Ensinnäkin, miten osoitetaan eläinten toisiaan kohtaan kokema rakkaus? Sillä siitähän on kyse, onhan? Sillä jos siitä ei ole kyse, seksi saman sukupuolen kanssa on helppo selittää yksinkertaisesti sillä että naarasta ei juuri sillä hetkellä ole lähettyvillä. Ja entäpä naaraat sitten? Onko joku ihan oikeasti todennut kahden eläinnaaraan harrastavan seksiä keskenään?

Ongelmallisempana kuin sitä, että yksilö toteuttaa homoseksuaalisuuttaan, pidän kuitenkin sitä, että lapset kasvavat kahden samaa sukupuolta olevan perheissä. Ensinnäkin olen sitä mieltä (kristillisen moraalin perusteella) että valehteleminen on väärin, mm. lapselle valehteleminen. Ja mitään mitään muuta kuin valehtelemista ei ole se, että lapsen annetaan ymmärtää, että hänellä on "kaksi äitiä", minkä uusi äitiyslaki mahdollistaa. Siihen mennessä, kun lapsi on niin vanha, että hänelle ylipäätään on mahdollista alkaa selittää asian todellista laitaa, hän on jo imenyt kahden äidin olemassaolon itseensä vastaansanomattomana itsestäänselvyytenä. Toinen ongelma liittyy lapsen oikeuksiin. Pidän eettisesti täysin kestämättömänä sitä, että lapsella ei olisi oikeutta tietää biologista isäänsä (ja sperman luovuttamista nimettömänä). Eikö muuten homojen mielikuvitus riitä keksimään jotain muuta nimitystä toiselle "äidille"?

(Yhtä ongelmallisena pidän kohdunvuokrausta, jota esim. Vihreät ajavat nimenomaan homoseksuaaleja varten, mutta siitä enemmän toisessa kirjoituksessa.)

Onko biologia sitten merkityksellistä vai ei? Tässä homoseksuaalit putoavat loogiseen sudenkuoppaan. Ensin puolustetaan kiihkeästi näkemystä siitä, että homoseksuaalisuus olisi biologinen ominaisuus. Mutta yhtäkkiä, kun on kysymys oikeudesta saada lapsi, vanhemmuus nähdäänkin puhtaasti sosiaalisena konstruktiona, jossa biologialla ei olisi mitään tekemistä. Kuulemma lapselle riittää hyvin se, että hän tuntee sosiaaliset vanhempansa; hänen biologisella taustallaan ei ole merkitystä. Yrittäkää nyt hyvänen aika päättää....

Kun puhutaan homoparien "oikeudesta" saada lapsi vedotaan usein siihen, että monet heterovanhemmat epäonnistuvat kasvatustehtävässään. Tämä on valitettavasti totta, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että hyvä heterovanhempien perhe on paras mahdollinen lapsen kasvuympäristö. Yhteiskunnan tulee edistää lapsen kannalta parasta, ei toiseksi tai kolmanneksi parasta vaihtoehtoa. Lisäksi mitään automaattista "oikeutta" saada lapsi ei ole olemassa, lapsen saanti ei ole "ihmisoikeus". 

Mistä tullaan taas siihen, että homoseksuaalisuutta ei tule mainostaa eikä edistää.

Setalle porttikielto kouluihin!