Sattui tässä eräänä iltana että osuin juttuihin vihervassarin kanssa. Hän siis itse tunnustautui vihervassariksi, kun taas itse olin heti kättelyssä ilmoittautunut persuksi. Niin siinä sitten vaihdoimme mielipiteitä maailman menosta, ja erityisesti aiheesta maahanmuutto ja avoimien rajojen politiikka. En tiedä miten yleistettävissä tämän henkilön mielipiteet tästä teemasta ovat, mutta ajatus meni kuta kuinkin näin: Jokainen yksilö maailmassa on samanarvoinen ja jokaisella on yhtäläinen oikeus tavoitella hyvää elämää omista lähtökohdistaan (jotka eivät ole kaikille samat). No, mutta tähän astihan olimme täysin samaa mieltä asioista!

Tehdään ajatuskoe: kuvittelen, että olen köyhä ihminen Afrikassa. Rahasumma, joka minulla on kuluttaa elämiseen, on noin 50 euroa/kk (vähän ylöspäin liioiteltu). Kuulen, että jossain lähellä napapiiriä on maa, joka toivottaa kaikki maailman ihmiset tervetulleeksi, tarjoaa heille täyden ylöspidon koko loppuelämäksi sekä maailman arvostetuimman passin, jolla ovet aukeavat mihin tahansa maailmankolkkaan, ja jos jostain syystä en sattuisi saamaan oleskelulupaa tuohon maahan, minulle annettaisiin 5000 euroa rahaa, mikä summa vastaa noin 8 vuoden palkkaa. Eiköhän ole aika itsestään selvää, että jokainen meistä lähtisi tavoittelemaan tuohon maahan pääsyä keinolla millä hyvänsä? Se, että ihminen tuossa tilanteessa lähtee matkalle tavoittelemaan parempaa elämää, on täysin inhimillistä, ymmärrettävää ja oikeutettua. Olemme siis tässä asiassa yhtä mieltä, vihervassari ja persu. Mutta meidät erottaa se, miten analyysimme tästä jatkuu ja minkä tulkinnan teemme siitä, miten pienen kansallisvaltion kuten Suomen tulisi reagoida tähän. Se, että ihmisellä on oikeus tavoitella parasta mahdollista elämää käyttäen hyväksi kaikkia tarjolla olevia mahdollisuuksia, riittää vihervassarin mielestään perusteluksi ajaa avoimien rajojen politiikkaa. Minun, perussuomalaisen, tulkinta tilanteesta on toinen. Ihmisten oikeudesta tavoitella hyvää elämää ei seuraa loogisesti Suomen velvollisuutta tarjota heille sitä, ei ainakaan asuttamalla heidät kaikki Suomeen ja tekemällä heistä Suomen kansalaisia. Edellä mainittu tilanne johtaa taloudelliseen kriisiin ja yhteiskunnalliseen sekasortoon, jossa suomalaiset arvot ja koko suomalainen kulttuuri on vaarassa tuhoutua.  

Vaikka Suomi ei voi olla välinpitämätön maailmassa vallitsevalle köyhyydelle, Suomella ei silti ole moraalista velvollisuutta koota helmoihinsa kaikkia maailman köyhiä, etenkään jos se johtaa oman kulttuurin näivettymiseen, omien arvojen tuhoutumiseen ja omien kansalaisten etujen polkemiseen. (Jopa vihervassari-keskustelukumppanini myönsi, että Suomessa kaivattaisiin kipeästi määrärahoja esim. ammatilliseen koulutukseen, mutta hän ei silti nähnyt mitään yhteyttä tämän asian ja sen välillä, että Suomi kuluttaa noin 3 miljardia euroa haittamaahanmuuttoon). Suomi ei ole osallistunut kolonialistiseen kolmannen maailman valtioiden riistoon, mitä vihervassarit usein käyttävät argumenttina  - päin vastoin Suomen voidaan katsoa olleen jopa kolonialismin uhri! Lisäksi olen sitä mieltä, että kansallisvaltio ei ole muotitrendi, joka tulee ja menee, vaan sitä on edelleen oikeus arvostaa ja puolustaa! (Muuten, minkä takia vihervassarien mielestä on niin tärkeää että "turvapaikanhakijat" saavat Suomen kansalaisuuden, jos kerran kansallisvaltiolla ei ole mitään arvoa?? Eikö voitaisi heidän logiikkansa mukaisesti sopia, että asyl-sanan turvin tänne tulleet eivät lähtökohtaisesti voi lainkaan saada kansalaisuutta, vaan heidät palautettaisiin säännönmukaisesti kotimaahansa heti kun tilanne sen sallii?).

Suomen - ja muidenkin Euroopan kansallisvaltioiden - olisi nyt pikimmiten purettava kaikki houkuttimet, joiden vetäminä sadat tuhannet elintasopakolaiset pyrkivät tänne. Niihin houkuttimiin ei kuulu työ - työtä tänne saa tulla tekemään, ja mielellään niin että paperit ovat kunnossa. Mutta meidän ei tarvitse tarjota suomalaisille kuuluvaa sosiaaliturvaa eikä Suomen kansalaisuutta vain siitä hyvästä, että henkilö ylittää Suomen rajan. Ja tämä asia on tehtävä selväksi kaikille Afrikassa ja Lähi-idässä lähtöä harkitseville - sekä kotimaisille vihervassareille.