- eli kuka räjäytti North Stream -kaasuputken?

On mielenkiintoista miettiä, millainen oma mielikuva Ruotsista on, ja millaisen mielikuvan ruotsalaiset itse mielellään antavat maastaan. Mieleen tulee sellaisia määreitä kuin epäitsekäs, oikeudenmukainen, suvaitseva, hyvä, solidaarinen jne. Ruotsalainen kansankoti on maailmankuulu käsite, ja tarkoittaa sitä, että kaikki maksavat iloisesti veroja ja kaikista pidetään huolta. Ruotsalaiset itse ovat sitä mieltä, että he tekevät asiat oikein. Se, mitä kunnon kansalaisen kuuluu tehdä, on jokaisen ruotsalaisen velvollisuus.

Kolikon kääntöpuolella on sitten ylemmyydentunto, koska tokihan ruotsalaiset, jotka tekevät kaiken oikein, ovat parempia kuin muut kansat.

Mutta tällä kolikolla on toinenkin kääntöpuoli. Siitä kertoo tämä skandaalinomainen video: https://swebbtv.se/w/7cYGHpBsCEhfLhLAR5ZMri?start=0s&subtitle=fi&fbclid=IwAR1Umn-Iw-eApbm5w1lyPZFFxAUdCI8Ky4wiSaF-pcr4SSamtrq1--IehTg

Suosittelen ehdottomasti videon katsomista. Siinä on suomenkieliset tekstit.

Videolla SwebbTV:n Mikael Wilgert haastattelee ruotsalaista Arnold Sundqvistia, joka työskenteli Yhdysvaltain vientikontrolliviranomaisen palveluksessa 80-luvulla. Ruotsalainen Bofors-yhtiö oli alkanut valmistaa aseita USA:n lisenssillä jo 70-luvulla. 80-luvulla, kylmän sodan aikaan, USA:lla oli ns. musta lista maista, joihin sen lisenssillä valmistettuja aseita ei saanut toimittaa. Sundqvist kertoo videolla miten hän sai toimeksiannon tutkia, onko Bofors toimittanut aseita laittomasti Iraniin, joka oli kyseisellä mustalla listalla.  

Selvisi, että aseita oli toimitettu Malesiaan perustetun yhtiön kautta, jonka omisti osaksi Ruotsalainen yhtiö. Kyseisen ruotsalaisyhtiön taustalta paljastui mm. Ruotsin valtionpoliisin päällikkö ja salaisen poliisin päällikkö, joilla molemmilla oli sosiaalidemokraattien jäsenkirja. Salakuljetuksella hankitut varat siirrettiin Sveitsissä olevalle salaiselle tilille, jonka oli avannut Olof Palme Ruotsin sosiaalidemokraattisen puolueen nimissä. Hän lähetti rahoja edelleen Väli-Amerikkaan vallankaappausten tukemiseksi.Tämä tapahtui kaiken lisäksi Irakin ja Iranin välisen sodan aikana, jolloin Palme oli nimitetty kansainväliseksi sovittelijaksi. 

(Tapahtumaketjulla, josta Sundqvist kertoo videolla, saattaa muuten olla myös jotain tekemistä Palmen murhan kanssa, koska se tapahtui vain noin kuukausi ennen murhaa).

Arnold Sundqvistin kertomus on pääpiirteissään varmistettu eri lähteistä. Eräs asia, joka ilmeisesti ei täsmää, on se, että sekä valtionpoliisin päällikkö että säpo-päällikkö olivat ex-päälliköitä, eivätkä siis enää hoitaneet kyseisiä virkoja tapahtumahetkellä.

Kun USA:lle oli selvinnyt, että aseita oli salakuljetettu määräysten vastaisesti, he tietysti vaativat salakuljetuksen lopettamista heti. Lisäksi heillä oli muita vaatimuksia. Kiinnostavaa on, miten Sundqvistin mukaan USA uhkasi Ruotsia, jos Ruotsi ei suostu heidän vaatimuksiinsa: "Silloin on viimeinen Volvo myyty USA:ssa, Viking (Ruotsin käyttämä amerikkalainen sukellusveneiden torjuntaan kehitetty hävittäjä) ei nouse koskaan enää ilmaan ja suunniteltu yhteistyö JAS-hävittäjien valmistuksessa ei tule koskaan toteutumaan". Ja Ruotsihan suostui.

Tältä videolta käy selväksi kaksi asiaa. Ensinnäkin Ruotsi ei todellisuudessa ole se "hyvis" jona se niin mielellään esiintyy, vaan kulisseissa käydään mitä likaisinta peliä. Toiseksi Ruotsi on jo 70-luvulta lähtien ollut täysin USA:n talutusnuorassa, ainakin kaikessa sotilaallisessa toiminnassa.

Toinen esimerkki, joka kertoo Ruotsin todellisesta olemuksesta, on Estonia-katastrofin tutkimukset. Ruotsin viranomaiset ovat mitä ilmeisimmin koko tutkinnan ajan panneet kapuloita rattaisiin ja salanneet dokumentteja. On jo myönnetty, että Estonia kuljetti sotamateriaalia. Viimeisimpien arvelujen mukaan laivalta olisi ajettu kobolttilastissa olevia autoja mereen. Tästä kertoo virolainen kansanedustaja Anti Poolamets: https://swebbtv.se/w/uy8e6n1wRsCpHQTv8bM8Gb.

Jotta Ruotsi voisi ylläpitää kiiltävää humanitäärisen suurvallan imagoaan, sen on ennen kaikkea pidettävä huolta taloudesta. Moni ihmeellinen asia tulee ymmärrettäväksi, kun asiaa tarkastelee taloudellisesta näkökulmasta. Maahanmuutto on hyvä esimerkki. Ei ole salaisuus, että pohjoismaiden väestö vanhenee ja meille tulee eteen vakavat yhteiskunnalliset ongelmat siinä vaiheessa, kun ikäpyramidi alkaa näyttää pikemminkin suppilolta. Ruotsissa on mitä ilmeisimmin tehty jo parikymmentä vuotta sitten päätös alkaa ottaa niin paljon maahanmuuttajia kuin mahdollista väestön nuorentamiseksi. Tämä välittämättä mahdollisista kulttuurisista ja sosiaalisista haitoista. Suunnitelma on onnnistunut ja tällä hetkellä väestön keski-ikä on Ruotsissa huomattavasti alempi kuin Suomessa. Vaikka maahanmuuttoon liittyvät mahdolliset ongelmat ovat olleet tiedossa, ne on sivuutettu, koska taloudelliset seikat ovat ajaneet niiden edelle. (Nykytilanne tosin osoittaa, että haitat saattavat sittenkin ylittää edut, mutta se on toinen kysymys).

Toinen samantyyppinen esimerkki on ns. koronakriisi. Kun pandemia alkoi, Ruotsissa tilastomatemaatikot esittivät skenaarion, jossa annetaan 20 000 ihmisen kuolla koronaan, jotta maa pääsee nopeasti taloudellisesti jaloilleen. Tätä skenaariota lähdettiin noudattamaan. Toisin sanoen Ruotsin valtion tekemisiä ohjaa ensisijassa raha, ja rahasta on viime kädessä kysymys myös silloin, kun Ruotsi tottelee USA:n sanelua voidakseen jatkaa erittäin tuottavaa asetuotantoyhteistyötä.

Nyt tullaan kysymykseen, kuka räjäytti North Stream -kaasuputken.

Vain vajaa kuukausi ennen räjäytystä pidettiin NATO:n suuret Baltorps-22 sotaharjoitukset alueella, jolla räjähdykset tapahtuivat. Ruotsin laivasto osallistui sotaharjoituksiin, ja niiden yhteydessä mm. yhdysvaltalainen lentotukialus USS Kearsarge vieraili Tukholmassa. Näistä kertoo mm. Lars Bern SwebbTV:n uutislähetyksessä 30.9.2022 kohdassa 06:00:

https://swebbtv.se/w/jYDYmVk69VF4w516VBAPZh?fbclid=IwAR3GnpD45jZ6bWtD8lpjgpbSWwIjQNsx3Jk1szn-01SUn9KdFMBEmr1_m_s

USS Kearsargen vierailusta kertoo mm. tämä artikkeli (ruotsiksi): https://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-lamnar-jattefartyget-uss-kearsarge-stockholm

Räjähdykset tapahtuivat Ruotsin aluevesillä. Myöhemmin Ruotsi on ilmoittanut, että se ei salli Venäjän tulla tutkimaan räjähdyspaikkaa.

Millä perusteella Ruotsi olisi tänä päivänä vähemmän riippuvainen aseteollisuusyhteistyöstä USA:n kanssa kuin 80-luvulla? Millä perusteella taloudelliset kysymykset olisivat vähemmän tärkeitä Ruotsille nyt kuin 80-luvulla? Ei tietenkään millään. Kaikki edellämainittu yhteenlaskien ei voi tulla muuhun johtopäätökseen kuin että todennäköisesti North Stream- kaasuputken on räjäyttänyt Ruotsi Yhdysvaltain painostuksesta, tai yhteistyösuhteisiin vedoten.

Miksi kukaan ei ole nostanut julkisuuteen sitä mahdollisuutta, että räjäytyksen takana tai siihen osallisena saattaisi olla Ruotsi, vaikka kaikki yksityiskohdat mitä ilmeisimmin tukevat sitä oletusta? Vastaus löytyy kirjoituksen ensimmäisestä kappaleesta.