Vietin kesällä joitakin viikkoja Ruotsissa. Havaitsin, että Ruotsista on tullut etniseen taustaan perustuva luokkayhteiskunta. Eräässä ravintolassa, jossa istuimme iltaa, KAIKKI asiakkaat olivat valkoihoisia ja KAIKKI työntekijät musta/tummaihoisia.En nähnyt koko aikana yhtään valkoihoista taksin- tai linja-autonkuljettajaa. Sen sijaan näin kävelykadulla illan pimetessä viehättäviä ravintoloita ja taidegallerioita, joissa valkoinen väki vietti kiireetöntä vapaailtaa.

Jos yhteiskunta alkaa eriytyä ryhmiin asuinpaikan, koulutuksen ja ammatin mukaan, ja eriyttävänä tekijänä on ihonväri, kyseessä on rasismiin perustuva luokkayhteiskunta. Tähän meitä ollaan Suomessakin viemässä. Paperittoman elintasopakolaisuuden vastustajia nimitetään rasisteiksi, mutta todellisuudessa rasisteja ovat ne, jotka rakentavat maastamme etniseen taustaan perustuvaa luokkayhteiskuntaa.

Joidenkin tahojen täytyy hyötyä paperittomasta maahanmuuttovirrasta Suomeen. Arvatenkin tämä liittyy halpatyövoiman saantiin. Samojen tahojen intresseissä on esittää maahanmuuttajien integroituminen ja työllistyminen mahdollisimman myönteisessä valossa. Suomessa onkin jo tehty uudistuksia, jotka tähtäävät ulkomaalaistaustaisen alaluokan syntyyn ja työllistymiseen tietyille, tyypillisille aloille. Tärkein uudistus on taksimarkkinoiden avaaminen. Toinen, kaikessa hiljaisuudessa tehty uudistus on arvonlisäveron alarajahuojennus. Alarajahuojennuksen saa yritys, jonka liikevaihto on korkeintaan 30000 euroa, ja siitä hyötyvät sellaiset yritykset, joilla on suhteellisen paljon ostoja. Jokainen voi itse miettiä, mitähän tällaiset yritykset voisivat olla. Myös taksiyrittäjän tarvitsema auto mahtuu kätevästi tähän haarukkaan.