SanomaPRO homopropagandakuorossa

Sateenkaari- eli HLBTIQA+ propaganda, erityisesti homopropapanda lyö voimallisesti läpi koko yhteiskunnan. Ei riitä, että sitä tuutataan mediassa, vaan kuten kaikki propagandistit tietävät, paras propaganda tehdään kouluissa, kun opetettavat ovat vielä liian nuoria pystyäkseen kriittisesti arvioimaan heille syötettyä potaskaa.

Toinen mainio propagandaväline Suomessa on yle. Kun esimerkiksi ottaa esille areenan tarjoamat elokuvat, voi helposti todeta, että homoteemaisten elokuvien osuus on 20 – 25%, samalla kun homoseksuaalisten osuus väestöstä on arviolta 5-7 %. Huomionarvoista on, että yle suosii selvästi elokuvia, joiden homoseksuaalisuusmyönteisyys tulee esille vasta elokuvaa katsottaessa, sen sijaan elokuvan esittelyssä siitä ei anneta käsitystä. Kysymys on alitajuntaan vaikuttavasta propagandasta.

Nyt myös SanomaPRO on lähtenyt mukaan propagoimaan homoseksuaalisuuden ja muiden vähemmistöseksuaalisuuntausten ihanuutta. Katsotaanpa, millaisia henkilöhahmoja espanjan alkeisoppikirja Ventana 1 sisältää ja millaisia ominaisuuksia näillä henkilöillä on.

Kirja keskittyy kuvaamaan Agencia 24 horas-mainostoimiston työntekijöitä sekä ihmisiä, joilla on jokin yhteys näihin.

Kirjassa seikkailee varsinaisesti 11 henkilöä: Paloma, Juan, Mercedes, Alicia, Carlos, Andres, Jimena, Pablo, Iker, Sara ja Jose.

Paloma ja Juan ovat (heteroseksuaalinen) aviopari. Mercedes on Paloman äiti ja leski, oletettavasti siis heteroseksuaali. Carlos, Alicia ja Andres ovat kaikki töissä Agencia 24 horas-toimistossa. Heidän perheestään tai sukupuolisesta suuntauksestaan ei kerrota mitään.

Pablo pitää baaria, jossa kirjan henkilöt tapaavat käydä töiden jälkeen. Iker on Pablon sulhanen (novio), eli Pablo ja Iker ovat homoseksuaalinen pariskunta. 

Myös Jimena työskentelee Agencia 24 horas-toimistossa. Hän on eronnut ja hänellä on 1 lapsi. Mutta nykyään Jimena asuu ystävänsä Natalian kanssa. Sara on Carlosin sisarentytär joka muuttaa yhteen Alician kanssa. Tekstin mukaan he ovat ”kämppiksiä”.

Jose on hieman ulkopuoliseksi jäävä tyyppi, joka hengailee ympäri maailmaa Mercedeksen kanssa. Dialogin mukaan heillä on täysin platoninen suhde. Josesta tiedämme vain, että hän on eronnut vaimostaan. Todennäköisesti Jose on siis heteroseksuaali.

Yhteenvetona voidaan todeta, että henkilökavalkadissa on 4 heteroseksuaalia, 2 homoseksuaalia ja 5 henkilöä, joiden sukupuolista suuntautumista ei kerrota. Mutta noiden 5 henkilön joukossa on peräti kaksi yhdessä asuvaa naisparia. Etenkin Jimenan tilanteesta tulee väistämättä Sanna Marinin kotiolot mieleen. Käymäni espanjankurssin opettajan mukaan Espanjassa ei ole tavallista, että työssäkäyvät sinkut asuvat kämppiksinä. Kirjaan on siis saatu ujutettua peräti kaksi potentiaalista lesbo- tai biseksuaalipariskuntaa. Näin ollen on selvää, että homo- ja heteroseksuaalien suhde kirjassa on täysin vinoutunut todelliseen elämään verrattuna.

 Sokerina pohjalla on henkilöiden moraaliset ominaisuudet. Kuten niin tyypillistä homopropagandalle, homojen moraaliset ominaisuudet esitetään poikkeuksetta korkeampina kuin heterojen. Tässä kirjassa Pablo on ainoa henkilöhahmo, jonka moraalisia ominaisuuksia ylipäätään kuvataan. Ja tietenkin hän on ”loistotyyppi”, joka epäitsekkäästi hankkii poikaystävälleen ja Alicialle liput El Classico-otteluun, vaikka ei edes itse pääse sinne.

Henkilöhahmogalleria ei ole sattumalta tällainen, vaan erittäin huolellisesti harkittu. Tarkoitus on häivyttää heteroseksuaalisuus taustalle, ja korostaa kaikkia seksuaalisuuden vähemmistömuotoja sekä lukumääräisesti että moraalisesti.

Kaikilla kustantajilla, jotka lähtevät mukaan tällaisen propagandan levittämiseen, on vastuu siitä, mitä ne julkaisevat. Lisäksi kaikilla koulutuslaitoksilla on valta ja vastuu päättää, mitä oppikirjoja niiden kursseilla käytetään. Tässä tapauksessa Tampereen kesäyliopisto oli päättänyt ottaa käyttöön homopropagandistisen oppikirjan. Tästä syystä tulen itse jatkossa välttämään Tampereen kesäyliopistoa.